Object informatie

Hoofdweg 127 , Schildwolde

Namens opdrachtgever bieden wij te koop aan een PASTORIE MET LEERKAMER, gelegen aan de Hoofdweg 127 in Schildwolde. Het complex (Juffertoren, kerk en pastorie) is fraai gelegen aan het hoofdlint van de Woldstreek in de gemeente Midden-Groningen, op de hoek met de Juffertorenweg. De pastorie is bereikbaar via een oprijlaan, links van de kerk en de toren, en het catechesatielokaal c.q. leerkamer/zaal is bereikbaar via een pad rechts van de kerk en de toren. Dit pad loopt verder door naar de algemene begraafplaats die achter het complex is aangelegd. In de achtergelegen tuin/grasveld zijn vele monumentale bomen aanwezig. De PASTORIE is in 1890 opgetrokken in een eclectische trant en verving een oudere pastorie uit 1755; op nagenoeg vierkante plattegrond, bestaande uit gevels met blokbepleistering op een gepleisterd trasraam (andere kenmerken: dubbele schilddak, zwart geglazuurde Friese golfpan, kroonlijst, decoratieve windveren, omlijste dubbele paneeldeur met gietijzeren deurpanelen, houten balkon met hek). Het CATECHESATIELOKAAL is uit 1871 en is gebouwd in een ambachtelijk-traditionele bouwstijl; opgetrokken in een roodbruine baksteen, het wolfdak is gedekt met een zwarte Hollandse pan.

Indeling

Begane grond:

PASTORIE: hoofdentree met originele deuren en met tochtportaal en meterkast, vanuit deze grote hal zijn vier slaapkamers/werkkamers bereikbaar, de ene slaapkamer met vaste wastafel, de andere slaapkamer met toegang tot de kelder, weer een ander met een doorloop naar de badkamer en de laatste slaap/werkkamer met vaste kasten. Vanuit de hal toegang tot de zolderverdieping, tot het toilet en toegang tot de woonkamer met openslaande deuren naar het terras; vanuit de kamer toegang tot de keuken met hoekopstelling en vervolgens toegang tot de bijkeuken, tevens achter-entree (CV opstelling, Remeha Calenta 2016). LEERZAAL/LEERKAMER/CATECHESATIELOKAAL: Entree/hal, toilet met fontein, keuken met eenvoudige opstelling en een zaal van circa 60 m², middels vlizotrap toegang tot de zolder, CV installatie; Intergas 2014, het geheel is voorzien van vloerverwarming. Naast het complex staat een vrijstaande houten schuur met carport en een stenen opbergruimte/houtopslag.

1e verdieping

PASTORIE: middels vaste houten trap toegang tot de grote zolderruimte met enigszins een gecreëerde kamer met toegang tot het balkon. LEERKAMER: middels vlizotrap toegang tot de zolder/berging.

Tuin:

De tuin op het zuiden is een grote tuin met terrassen, borders, gras en vele prachtige monumentale bomen. De pastorie is bereikbaar via een oprijlaan, links van de toren en de kerk, en het catechesatie-lokaal is ook bereikbaar via een pad rechts van de toren en kerk.

Bijzonderheden

- De woning is een monument in de Erfgoedwet: afschrift van een inschrijving door minister OCW. - Mogelijkheden voor monumentensubsidie. - In het kader van verduurzaming en woningverbetering is € 17.000,-- nog aan te vragen bij de SNN. - De bestemming van de pastorie is 'WONEN' en van de leerkamer/leerzaal is 'MAATSCHAPPELIJK'. - Diverse mogelijkheden tot gebruik van het geheel; denk aan: wonen in combinatie met iets maatschappelijks, kunstigs, ambachtelijks etc. - Vele authentieke elementen zijn aanwezig; zowel binnen als ook aan de buitenzijde (lijstwerk/blinden/deuren). - Het perceel wordt door het kadaster opnieuw ingemeten en bepaald. circa 2000m². - Eind 2022 informeert de NCG van hoe en wanneer ze verder gaan met het onderzoek in het kader van de versterkingen van de woning; (brief 23-06-2022). - Tevens is er een inspectierapport van de Monumentenwacht Groningen; (brief 14-06-2021). - De woning beschikt over twee CV installaties: Remeha Calanta (2016) en een Intergas (2014).

Kenmerken:

TypeHerenhuis
Bouwjaar1896
AdresHoofdweg 127
PlaatsSchildwolde 9626 AC
Prijs:VERKOCHT
Kosten beding:Kosten koper
Status:Verkocht
Aantal kamers:5
Aantal slaapkamers:4
Perceeloppervlakte:2000 m²
Woonlagen:3

Reageer op dit object: